De vierde editie van de Freedom Run vindt plaats op zondag 28 oktober. De loop wordt gehouden op het terrein van het museum Bevrijdende Vleugels, Joe Mann & Robert Cole.

Het startschot klinkt om 11.30 uur voor de kids runs van 800 meter en 1600 meter. De Kidsruns staan voor de tweede keer op het programma. Dit jaar krijgen ze niet alleen een medaille maar ook nog een passend cadeau gemaakt door Isabel van Duijne. Zij is kinderboekenschrijfster en illustrator. Ze zal aanwezig zijn om haar boeken te signeren.

Volwassenen starten vanaf 12.00 uur voor de 4, 8 en 10 miles. De stichting 18 september, waarvan de Freedom Run onderdeel is, brengt dit jaar een eerbetoon aan onze Amerikaanse bevrijders. Met een zeer persoonlijke hulde aan Joe Mann en Robert Cole. Zij vormen dit jaar ‘het gezicht’, samen met de vijf bevrijders uit de vorige editie van de Freedom Run.

Zoals gemeld is de start weer op het terrein van museum Bevrijdende Vleugels. Nieuw dit jaar is dat niet alleen de kidsruns, maar alle afstanden door de Dakotahal van het museum gaan. Verder leidt het prachtige en geheel nieuwe parcours voor de drie langere afstanden door de bossen langs enkele gedenkmonumenten. Voor de deelnemers van de 8 en 10 miles vormen de velden van de Sonniuswijk en de historische grond van De Paulushoef een extra decor.

De deelnemers worden niet alleen sportief uitgedaagd, maar tegelijk ook vermaakt. DJ Riet, ondersteund door GOBO events, zal aanwezig zijn. Bij de bevoorradingspost zal muziek te horen zijn vanuit een legerjeep. Bij het naderen van de finish is er het geluid van de vijfkoppige band 7 DAYS.

Freedom Run 2018 kent iedere keer weer een gezellige en bijzondere sfeer. Er is ook voor alle deelnemers een speciaal aandenken.

Het maximaal aantal inschrijvingen bedraagt 750, de inschrijftermijn sluit op vrijdag 19 oktober.

Inschrijven kan via www.freedomrun.nl